Tizenhárom százalékkal nőttek a bérek 2018-ban


Először lépte túl a 300 ezer forintos határt az átlagbér Magyarországon. Továbbra is óriási a bérszakadék az ország nyugati és keleti régiói között - írja a Workania állásportál által működtetett fizetesek.hu.

fotó: hirtv.hu

Tavaly 337 500 Ft volt a bruttó országos átlagfizetés Magyarországon. Éves összehasonlításban lassabban nőttek a bérek, mint egy évvel korábban, de még így is a második legnagyobb növekedés történt az elmúlt nyolc évben - olvasható a fizetesek.hu összeállításában.

Az online bérfelmérés szerint először sikerült átlépni a 300 ezer forintos határt, így a magyar munkavállalók átlagosan 38 300 forinttal kerestek többet bruttóban 2017-hez képest, ez pedig 13%-os növekedés.

A legnagyobb bérnövekedés Baranya, Békés és Vas megyében történt, mindhárom régióban 18%-kal kerestek többet a munkavállalók 2018-ban, mint egy évvel korábban. Vas megye ezzel a harmadik legjobban fizetett régióvá lépett elő Magyarországon, Békésben viszont még így is országosan a legalacsonyabb jövedelemre számíthatnak a dolgozók.
A legjobban továbbra is a Budapesten lehet keresni, sőt, ez az egyetlen régió, ahol az átlagbér túllépi a 400 ezer forintos szintet. A főváros utáni rangsorban leginkább nyugat-magyarországi megyék következnek, sorrendben Komárom-Esztergom, Vas, Győr-Moson-Sopron, Fejér, Pest és Veszprém megye lépte túl a 350 ezres átlagot.

2018-ban a legrosszabbul fizetett pozíció a takarítóké volt, akik átlagosan mindössze bruttó 155 700 Ft-ot kerestek - ez mindössze a 46%-a az országos átlagnak. Ezzel szemben a legmagasabb jövedelemre a pilóták számíthattak, az ő több mint 1 millió forintos bérük háromszorosa az országos átlagnak és 555%-kal több, mint amit a takarítók kapnak.
1
https://garas.blogstar.hu/./pages/garas/contents/blog/70545/pics/lead_800x600.jpg
bérfelzárkóztatás,keresetek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-03-23 15:39:55
Már várom, hogy ebben az ügyben is megszólaljanak végre a liberálbolsevikok megmondó emberei, az örök rombolók, a bomlasztók, a rémhírterjesztők egész hada, miszerint ezt megint "elrontotta" az Orbán kormány, hiszen a dupláját kellett volna biztosítani a derék magyar embereknek.
Arról persze nem fognak nyivákolni a gazemberek, hogy akkor ők miért nem emelték így, ilyen mértékben a béreket, meg persze arról is hallgatni fognak:
>>> AZTÁN "MIBÜL" ADNÁNAK DUPLA ANNYI BÉRT, MINT AMIT A KORMÁNY EDDIG ADOTT, ÉS FOLYAMATOSAN ADNI IS FOG ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?