2018.12.10.

kép: 888.hu

A hallgatók december 15-ig kell be nyújtani kérelmeiket, hogy az új évben már, január 15-én kézhet kaphassák a Diákhitel következő részletét.

Fontos figyelni a határidőre, ugyanis, aki december 15-e után adja le igényét, csupán március közepén juthat pénzhez!

A Diákhitel továbbra is szabadfelhasználású, a Diákhitel 1 2,3 százalékos kamatozással, míg a Diákhitel 2 0 százalékos kamattal igényelhetik az önköltséges képzésben résztvevők.

A Diákhitel1 egész félévre visszamenőleg is igényelhető, így akár egy összegben 350 ezer forinthoz is hozzájuthat a hallgató.

A 0 százalékos Diákhitel2 a képzési díj kiegyenlítésére fordítható, melynek felvételével kizárólag az önköltséges képzésben résztvevő fiatalok élhetnek - írja közleményében a Diákhitel Központ.

A felvehető hitelösszegek a Diákhitel1 esetében képzési formától függetlenül, havonta 15, 21, 25, 30, 40, 50, 60 maximum 70 ezer forint, a kötött felhasználású Diákhitel2 felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege. 

Az eddig megszokott megoldások mellett az igénylést megkönnyíti, hogy szinte egyedülálló módon lehetőség van az elektronikus aláírással történő szerződéskötésre. Az e-szerződés előfeltétele az Ügyfélkapus hozzáférés, illetve az igénylés Neptun rendszeren keresztül történő indítása. 

Ezeket a cikkeket olvastad már?