2018.10.05.

A modern gazdaságot elsősorban a fejlesztések mozgatják, ebből születik a versenyelőny és a valódi hozzáadott érték. A kisvállalatok számára azonban komoly kihívást jelenthet az innováció, mind tőke, mind szervezeti tudás oldaláról. A KSH adatai szerint 2014-ben az 50 fő alatti vállalkozások mindössze 15 százaléka végzett termék- és/vagy eljárásinnovációs tevékenységet, szervezeti és/vagy marketinginnovációban pedig még alacsonyabb az arány.

Az induló, vagy a fejlesztési tevékenység felé most nyitó – és rendezett kamarai regisztrációval bíró - cégek számára ajánlható a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és az INNOREG Közép-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség Khe. közös szolgáltatása, az alapszintű innovációs tanácsadás. Ennek keretében a tervezett projekt újszerűségét, megvalósíthatóságát mérik fel a szakemberek, segítenek az üzleti terv elkészítésében és az esetleges partnerkeresésben is. A tanácsadást előzetes bejelentkezés alapján minden hónap második és negyedik keddjén 10-12 óra között lehet igénybe venni.

A szükséges tőke előteremtése érdekében pedig a BKIK a kamarai törvény előírásai alapján gazdasági és hitelhez jutási tanácsadással is a vállalkozások rendelkezésére áll, így a kisvállalkozások tapasztalt szakemberek segítségével vághatnak bele az innovációba. A tanácsadás ráadásul ingyenes.

Ezeket a cikkeket olvastad már?