2018.12.05.

Az OTP Pénztárszolgáltató december elejéig valamennyi Széchenyi pihenő kártyabirtokosnak számára elküldte szerződését levélben vagy e-mailben. A kellemetlenségek elkerülése érdekében a cég új felületet indított, ahol az érintettek azonnal megtekinthetik és letölthetik szerződésüket, emellett mostantól az OTP Bank közel 400 fiókjában is átvehetik a kártyabirtokosok a szerződésüket.

kép: napi.hu

Idén május 20-án életbe lépett új kormányrendelet a Szép-kártya kibocsátásáról és felhasználásáról. A legfontosabb változás, hogy a kártyakibocsátóknak közvetlenül a kártyabirtokosokkal kell szerződniük.

Ennek érdekében az OTP Pénztárszolgáltató Kft. november végéig minden érintetnek elküldte a szerződését postán, illetve akik korábban regisztrálták e-mail címüket elektronikus levélben érkezett a tájékoztatás - ez csaknem 1,2 millió szerződést jelent.

Mi a teendő?

  • Akik postán megkapták és átvették a szerződést, további teendőjük nincs.
  • Az e-mailben kapott linkre azonban rá kell kattintani, és csak az adóazonosító jel négy karakterének megadását követően válik elérhetővé az egyedi szerződés. A leveleket nem kell aláírva visszaküldeni, a szerződést ugyanis a cég 15 napon belül automatikusan elfogadottnak tekinti.
  • Aki nem szeretne regisztráni, személyesen is átvehetei a szerződésést a legközelebbi OTP bankfiókban.
  • Ha valaki még nem vette át a postán küldött szerződést, vagy nem nyitotta meg az elektronikus úton érkezett dokumentumot, annak 2019. január 5-e után a munkáltatója nem tudja a juttatásokat a kártyára tölteni.

Az első Szép-Kártya kibocsátásától eltelt hét évben csaknem 430 milliárd forintnyi juttatást használtak fel a kártyabirtokosok. 

Ezeket a cikkeket olvastad már?